• Welkom in Spiegelland

  Als klein meisje vond ik de wereld vreemd. Ik hoorde mensen met elkaar praten maar niet zeggen wat ze werkelijk bedoelden of voelden. Ik zag mensen dingen doen terwijl ze eigenlijk iets anders wilden. Ik snapte er niks van en begon te denken dat het zo hoorde.

  “Curiouser and curiouser!” (uit Alice in Wonderland, Lewis Carroll)

  Naarmate ik ouder werd en mijn eigen identiteit begon te ontdekken, ontdekte ik dat het leven (voor mij) niet werkte zoals het me was geleerd. Toen ik leerde dat mensen en dieren ons spiegelen, oftewel een reflectie zijn van onze innerlijke (vaak onbewuste) processen, werd het nog interessanter. Hm… dat zou betekenen dat ik me niet moet focussen op de buitenwereld, maar me juist bewust mag worden van wat ik zelf voel en hoe ik zelf in het leven sta. En wat bleek? Dan verandert de buitenwereld mee. Dit zette mijn wereld op haar kop. Of eigenlijk weer terug op de voetjes.

  “En dan staat Alice opeens aan de andere kant van de spiegel. Ze gaat op onderzoek uit. Deze wereld blijkt heel anders te zijn.” (uit Alice in Wonderland, Lewis Carroll)

  Via intuïtief contact kan een dier zelf laten zien waarom het in je leven is, waarom het doet wat het doet en wat je ervan kunt leren. Echt een eye- en heart-opener, want de boodschappen zijn altijd liefdevol. Als jij oude overtuigingen of patronen kan loslaten, kan het dier ook ander gedrag laten zien. Vervolgens is het natuurlijk ook goed om te kijken wat het dier verder nodig heeft om gelukkig te zijn. Is dit iets voor jou? Doe dan mee aan de workshop Alice in Spiegelland.

  “If I had a world of my own, everything would be nonsense.” (uit Alice in Wonderland, Lewis Carroll)

  Ook zakelijk is het concept van het spiegelen toepasbaar. Ik denk en voel graag met je mee in het vinden van de (bedrijfs)identiteit en alles wat daarbij hoort. Meer informatie lees je hier.


 • spiegel